A tökéletes jelmez könnyedén

Itt a farsangi szezon. Biztosan minden olyan embernek ismerős a farsangi bál jelmezkészítésének nyomása, mint nekem. Nem könnyű feladat. Kell egy jó ötlet, az embernek nincs ideje. Be kell szerezni a szükséges dolgokat, meg kell tervezni a jelmezt és még meg is kell csinálni. Erre pont semmi idő és semmi energia nem marad. Megoldást kínálhat erre a jelmezkölcsönző igénybevétele, de valljuk meg őszintén, egy gyermek számára fontos a közös munka, a készítés öröme és a végeredmény büszkesége.

Mi, a fiam negyedik osztályos szülői munkaközösségével úgy döntöttünk, hogy semmiképp sem szeretnénk ettől megfosztani a gyerekeket, így valami csapat jellegű dolgot fogunk készíteni, közösen ötletelünk és a megvalósítást is közös erőbedobással végezzük, már amennyire lehetséges. Kitaláltuk, hogy legyenek csontvázak a gyerekek. Ebből még tanulhatnak is, hogy néz ki pontosan egy emberi szervezet, milyen csontok vannak, hogy épülünk fel, és a többi. Az ötlet mindenkinek nagyon tetszett, a tanulási rész is tejesen kivitelezhető, hiszen a tanárok mindenben segítségünkre vannak, de hogyan is valósítsuk meg pontosan magát a fellépést. Kitaláltunk nekik egy igazán frappáns táncot, ami menő is, így tetszik nekik, megvalósul benne a csontvázak darabos mozgása, közösen tanulhatják be, és elég látványos is tud lenni.

Eddig megvolnánk. De hogy valósítsuk meg hogy kis csontvázként elevenedjenek meg előttünk? Ekkor találtunk rá egy oldalra, ahol a póló nyomtatás számtalan formájára van lehetőség. Találtunk egy olyan nyomtatási módot, ami foszforeszkál. Hát mindenkinek egyértelművé vált, hogy nem kérdés, megcsináltatjuk a gyerekeknek. Levettük a megfelelő méreteket, kialakítottuk a csontokat, felvettük az oldallal a kapcsolatot és megrendeltük a pólókat. Nagyon segítőkész kis csapattal találtuk szembe magunkat, akik mindenben nagyon lelkesen segítettek, és még plusz ötleteket is adtak. A farsangi bál tökéletesen sikerült, a gyerekek igazán élvezték a táncot. Több dolgot is megtanultak ebből a farsangi időszakból. Az alkotás örömét, a közös munka örömét, összekovácsolta őket a közös tánc, és meglátták, hogy egy jó ötlethez nem szégyen segítséget kérni profi szakemberektől ahhoz, hogy a megvalósítás, és így a végeredmény is tökéletes lehessen.

Leave a Comment