A tábor emlékére

Egy vidéki kis iskolaként az ember számtalan dolgot megpróbál, csak a diákoknak bármilyen újdonságot adhasson vagy mutathasson. Nincs túl sok lehetőségünk itt például a gyerekeknek tábort szervezni, még csak napközit sem, legyen az a nyári szünetre időzítve, vagy iskolaidő alatt, mert nagyon kevés forrás áll rendelkezésre a szülőknek. Nem fér bele nekik sajnos a húsz-harminc ezer forintos hozzájárulás, hogy a gyerek utazzon, világot lásson, horgászni tanuljon vagy épp úszótáborba menjen. Sajnos erre nekünk csak akkor nyílik lehetőség, ha valamilyen pályázatban részt veszünk és nyerünk.

Időről időre ezzel próbálkozunk tehát, és hála a jó égnek azt mondhatom, hogy azért számtalan esetben sikerrel is járunk. Ebben az évben például, nagyon csekély hozzájárulással, ötezer forint befizetésével tudunk kínálni a gyerekek számára egy ottalvással egybekötött úszótábort, ahol a gyerekek nem csak megtanulhatnak úszni, de akár még egy csapatba is bekerülhetnek, ahol később rendszeres edzésekkel és versenyekkel akár egy úszókarriert is ki tudnak építeni, természetesen, ha elég ügyesek hozzá. Ez a tábor is egy pályázat részeként kerül megrendezésre, és úgy döntöttünk, hogy mivel lehetőség nyílik rá a pályázat alapján, valamilyen ajándékot adunk a gyerekeknek a tábor végén, ami nagyon sokáig még szép emlékként tud szolgálni majd a táborban eltöltött időszakra tekintve.

A legjobb eszköz erre a hímzés, gondoltuk. Fel is kerestük a himezd.hu csapatát, akikkel már többedszer dolgozunk együtt, és akikben még sosem csalódtunk, hogy mit ajánlanak. Ők a kis költségvetés és a sport jelleg tekintetében a hímzett baseball sapka ötletét juttatták az eszünkbe, ami nagyon meg is tetszett nekünk, így hát megrendeltük. Mondanunk sem kell, hogy a gyerekekkel madarat lehetett fogatni, mikor meglátták a sapkákat. Nem csak azért, mert gyönyörűek lettek, hanem azért is, mert ajándékot kaptak, és mert már akkor nagyon szép emlékként szolgált számukra az egy hét emlékére. Azóta pedig már két gyermek is az úszócsapatot erősíti, nem is rossz eredménnyel, ami különleges büszkeséggel tölt el minket.

Leave a Comment