A karrier csúcsán bátornak kell lenni

Az ember életének egyik fő területe a munka, és azon is belül a karrier. A kitűzött célok sajnos nem mindig valósulnak meg. Néhányan képesek leszünk az öt, akár tíz éves tervek megvalósítására, néhányan csak részint leszünk képesek elérni céljainkat. Egyben biztos vagyok, visszatekintve az elmúlt tizenkét évemre, tervek és célok kellenek. Kellenek, mert ha nincsenek, esély sincs eljutni sehova.

Esély sincs sikereket elérni, és büszkén visszatekinteni az elmúlt időszakra. Ez nem jelenti viszont azt, hogy mereven ragaszkodni kell a tervekhez és a kitűzött célokhoz, mérföldkövekhez. Lehet, hogy javunkat szolgálja majd, ha egy-egy útelágazásnál másfelé sodor minket az élet. Ettől még nem leszünk kevésbé sikeresek vagy jók abban, amit csinálunk. Lehet, hogy azt érezzük majd, nem akarjunk feljebb menni azon a bizonyos ranglétrán, mert ott érezzük jól magunkat, ahol épp vagyunk. Ettől még lehet azt a tevékenységet is tökéletesíteni, csiszolni, egyre jobbá tenni azt, amit szeretünk csinálni. Ez vonatkozik azonban arra is, ha azt érezzük bizony egy előttünk álló nagy falatnak tűnő feladatot meg szeretnénk próbálni. Az én életem így alakult. Immáron fél éve dolgozom egy nagy szálloda igazgatójaként.

Nem akármilyen szálloda ez. Híres, neves, sokat látogatott, nagy múlttal és tekintéllyel rendelkezik. Nagyon fontos, hogy minden sínen menjen a mindennapok során. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a csapat kiváló. Mindenki tudja a dolgát, a vezető beosztottak tökéletesen a kezem alá dolgoznak. Nekem van időm azzal foglalkozni, milyen új ötletekkel újításokkal tudnám egy kicsit felkelteni az érdeklődést a szálloda iránt. Apró, egészen apró dolgokra kell itt gondolni ebben a szektorban. Például a törölköző fajtájára, minőségére, kinézetére. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy a törölköző hímzés technikájának segítségével teljesen egyedi és igazán elegáns megjelenésűvé varázsolom a szálloda törölköző állományát. A hímzés igazán jól sikerült, és a kivitelező attól sem riadt vissza, hogy bizony nem akármilyen nagy mennyiséget rendeltem, rövid vállalási idővel. A vendégek azóta is csodálják az egyedi designt és a törölközőink minőségét. Azt gondolom igazán élvezni fogom ezt a munkát, mert ilyen és ehhez hasonló kreatív feladatok állnak előttem, amelynek remélem legalább ekkora sikere lesz, mint ennek a törököző hímzés projektnek.

Leave a Comment