Édesapám új szerelme

Nem tudom ki hogy van vele, de én úgy látom, ahogy egyre jobban öregszenek a szüleim, néhány dologban annál nehezebb bírni velük. Édesapám például nagyon szeret kertészkedni. Imádja a kinti munkálatokat, a nappal kel fel reggel és azzal tér nyugovóra is. Azt mondja, az ő anyja tanította erre, és bizony semmiért sem térne el ettől, mert ettől lesz az ember kiegyensúlyozott és segít az erős és fittség, egészség megőrzésében. Igen ám, de ahogy szegénykém egyre idősebb, egyre inkább elfárad és nem bírja a kinti munkálatokat. Azon gondolkodtunk a testvéremmel, hogy meg kellene számára könnyítenünk a folyamatokat, és bizony amire neki nagy szüksége lenne – és természetesen így nekünk is – az egy kerti traktor.

El is kezdtünk tehát nézelődni. Kerestünk számtalan helyen, magánszemélytől is néztünk ajánlatot, és számtalan üzletet is végig jártunk, mert azért egy olyan példány, amit mi szerettünk volna neki – legalábbis az elképzelésünk volt – nem egy olcsó dolog, és szerettük volna jól körül járni a témát, hogy biztosan jó legyen a választás. Nagyon sok helyen sajnos csalódás ért minket, mert két nőt nem igazán vettek komolyan, legalábbis én nagyon azt éreztem, és így nem is igazán kaptuk meg a szükséges információkat.

Később azonban a munkánk gyümölcse megérett, mert rátaláltunk az igazi cégre. Arra, ahol nem csak kívülállóként megnézhettük a kinti gépeket – amik épp készleten voltak – vagy épp csak kezünkbe nyomtak egy katalógust, hanem szeretettel és kedvességgel fogadtak bennünket, és elmondtak minden olyan információt, amire szükségünk volt a jó döntéshez. Választottunk is és nemsokára meg is érkezik, az Odisys tényleg mindenben a segítségünkre van a folyamatokban is. Nagyon várjuk már hogy átadhassuk neki, és ezzel fele annyi idő és energia ráfordítással tudja végezni a kinti munkálatokat, amit annyira szeret.

Leave a Comment