A legveszélyesebb munkák

Nem minden munkakör fenékig tejföl, ezt tudjuk. Van, ami túl sok stresszt okoz, van, ami túl monoton és van ami pedig kifejezetten veszélyes. Bizonyos szakmák látszólag biztonságosak, de rengeteg veszélyt hordoznak magukban és vannak olyan munkák is, amikről eleve tudjuk, hogy piszok veszélyesek és ember legyen a talpán, aki megbirkózik a pozíció adta kihívásokkal. 

Ha az alábbi vagy hasonló munkakörökben dolgoznak a céged alkalmazottai és három éve rá sem néztél a munkavédelmi szabályzatra, érdemes felkeresni az activesafety.hu-t és mielőbb időpontot egyeztetni a kollégákkal egy tanácsadásra.

Igyekszünk sorra venni olyan szakmákat is, amik első hallásra nem tűnnek túl veszélyesnek és olyanokat is, amikről eleve sejthető hogy nem biztonságosak: 

  • egészségügyben dolgozó orvosok, asszisztensek: rengeteg fertőző pácienst kell ellátniuk, így könnyen el tudnak kapni mindenféle betegséget. Kiemelt veszélyben vannak köztük a fogorvosok, akik mindenféle szájüregi betegségek kezelése miatt nagyobb veszélyeknek teszik ki magukat.
  • Rendőrök, katonák, tűzoltók, vám-és pénzügyőrök: persze némelyik szakmánál a beosztások és munkakörök között van eltérés, de a bűnfeltárás, mások védelme és a segítségnyújtás kritikus helyzetekben minden esetben lehetséges veszélyeket tartogat magában.
  • Légikísérők, pilóták: a stewardess-ek kis zárt területen sok ideig tartózkodnak a világ minden tájáról érkező személlyel és esetleges vírusokkal, betegségekkel,illetve a pilótákkal együtt nagyobb arányban vannak kitéve légikatasztrófáknak, mint azok az emberek, akik keveset utaznak. A mentőelikopterek pilótái, mentőexpedíciók munkatársai szintén az életüket kockáztatják, hogy a leglehetetlenebb körülmények közül kiszabadítsák a bajbajutottakat. 

Leave a Comment