A tea segíthet megelőzni a sztrókot

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDF | Nyomtatás | E-mail

strokePár hónapja közzétett tanulmány szerint, a tea jelentősen lecsökkentheti a sztrók (szélütés) kockázatát. Mindössze napi három pohár tea fogyasztásával sokat tehetünk egészségünkért. Ráadásul külön jó hír, hogy a sztrók megelőzésére mind a zöld tea, mind a fekete tea alkalmas.

Az UCLA kutatói összeállítottak egy kimutatást, ami 9 tanulmányon alapszik. Ezek szerint, napi 3 csésze tea fogyasztása  21%-kal csökkentheti a sztrók kialakulásának veszélyét. Azt is bebizonyították, hogy hosszabb távú fogyasztása még 21%-kal erősíti ezen pozitív hatást.

Ez egy igen jelentős felfedezés a sztrók kutatásban, mivel ez a betegség igen gyorsan csap le áldozataira, és gyógyszeres kezelése még fejlődőben van. Azt ugyan még nem tudják biztosan, hogy a zöld és fekete tea mely alkotóeleme van pozitív hatással a sztrók ellen, de a kutatók azt feltételezik, hogy az egyik benne lévő antioxidáns lehet az. Név szerint az EGCG vagy az amino acid theanine.

Természetesen kiegyensúlyozott életvitellel, és rendszeres vérnyomás-ellenőrzéssel még többet tehetünk a szélütés elkerüléséért. Tegyünk meg hát mindent, hogy megelőzzük a bajt!

forrás: www.worldteanews.com

Sztrók(stroke, szélütés, agyvérzés) Az agyszövet elhalása, mely létrejöhet az agy elégtelen vérellátása és oxigénhiány következtében, vagy agyvézrés okozta szövetelhalás következményeként.

TeaShop24

Szeretne jó minőségű teát inni? A TeaÜnnep online teaboltjában, a TeaShop24 -ben 100 féle kiváló minőségű, kedvező árú tea között válogathat. Zöld tea, fehér tea, fekete tea, rooibos vagy gyógynövény tea, nálunk biztosan megtalálja a kedvére való teát! De ha gondja van az ajándékozással, abban is segítségére leszünk, hiszen a teás ajándékcsomag igazán különleges meglepetés bármilyen alkalomra. Nézzen be hozzánk, megéri! 

teashop24