Teaszűrő

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDF | Nyomtatás | E-mail

Milyen is a jó teaszűrő?

A teázás egyik meghatározó lépése a szálas tea leszűrése. Itt mindjárt két verziót különböztetnék meg:

fem teaszuro

  • Az egyik lehetséges jó megoldás, amikor a teát leöntjük forró vízzel, kivárjuk az áztatási időt, majd átszűrjük egy másik csészébe. Ilyenkor szinte mindegy, hogy milyen típusú, anyagú szűrőt használunk. Ugyanis az alatt a pár másodperc alatt, amíg a lefőzött tea átfolyik a szűrőn, nem igazán tud káros anyag kioldódni, vagy a szűrő a tea szerkezetét befolyásolni. A lényeg, hogy miután leszűrtük a szűrővel a teát, vegyük is ki a csészéből, ne hagyjuk állni, ázni a teában! Ha ezt az utat választjuk akkor gyakorlatilag az összes teaszűrő jó lehet. Így a fémből készült, a műanyagból készült (itt vigyázni kell, hogy hőálló legyen), a pamutból, vagy papírból készült is jó választás.
bambusz suro
  • A másik teaszűrési mód, amikor a szűrőbe töltjük a teát, és leöntés után a szűrőben, a szűrővel együtt ázik a tea. Ebben az esetben már korántsem mindegy, hogy milyen teaszűrőt használunk. Ha fémmel együtt ázik a teafű, akkor károsodhatnak a teában lévő antioxidánsok, vitaminok. Műanyag szűrők esetében a forró víz hatására olyan anyagok oldódhatnak ki a műanyagból, ami nem teába való. Hogy a tea a legfinomabb és a legegészségesebb legyen, a következő szűrők ajánlhatóak:
    bambusz teaszűrő, 100% pamut teaszűrő, porcelán szűrő (általában teás poharakkal együtt árulják), üveg teaszűrő (üveg teáskannával együtt kapható), vagy ellenőrzött minőségű, tölthető papír teafilter.  

TeaShop24

Szeretne jó minőségű teát inni? A TeaÜnnep online teaboltjában, a TeaShop24 -ben 100 féle kiváló minőségű, kedvező árú tea között válogathat. Zöld tea, fehér tea, fekete tea, rooibos vagy gyógynövény tea, nálunk biztosan megtalálja a kedvére való teát! De ha gondja van az ajándékozással, abban is segítségére leszünk, hiszen a teás ajándékcsomag igazán különleges meglepetés bármilyen alkalomra. Nézzen be hozzánk, megéri! 

teashop24