A teacserje

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDF | Nyomtatás | E-mail

teacserje kepA tea egy örökzöld fa, ami vadon akár 8-10 méterre is megnőhet. A termesztett fajták azonban csak 1-1,5 m magasak, ezért a tea növényt gyakran cserjeként emlegetik. A tea levelei sötétzöld színűek. A teakészítés szempontjából legértékesebb részek a fiatal csúcsú, és a csúcs közelében lévő hajtások.

 

Az első felfedezések alapján, úgy gondolták, hogy a tea Észak-India Brahmaphtra völgyéből és Nyugat-Kína északi Yunnan tartományából származik.

 

Egy teanövény átlagosan 50 évig él, és teljes érettségéhez 2,5-5 (átlagosan 4) év szükséges. Az érett növényt kettő-négy évenként metszik, hogy ne nőjön túl magasra. A jól kezelhető magasság úgy nagyjából három lábnyit jelent, és a könnyebbség kedvéért lapos tetejűre vágják a fát.

 

A termesztett teának három altípusa ismeretes:

- a kínai tea (Thea Camellia Sinensis)

- az asszami tea ((Thea Camellia Assamica)

- a kambodzsai tea (Thea Camelia Lasiocalyx)

TeaShop24

Szeretne jó minőségű teát inni? A TeaÜnnep online teaboltjában, a TeaShop24 -ben 100 féle kiváló minőségű, kedvező árú tea között válogathat. Zöld tea, fehér tea, fekete tea, rooibos vagy gyógynövény tea, nálunk biztosan megtalálja a kedvére való teát! De ha gondja van az ajándékozással, abban is segítségére leszünk, hiszen a teás ajándékcsomag igazán különleges meglepetés bármilyen alkalomra. Nézzen be hozzánk, megéri! 

teashop24