Tea kozmetikumainkban

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDF | Nyomtatás | E-mail

teas kozmetikumA teák nem csak belülről tesznek jót szervezetünkkel, nem kívülről is táplálják azt. Így nem csoda, hogy a teákban lévő antioxidánsok erejét már a kozmetikai ipar is felfedezte. Nem is meglepő, hiszen számos kozmetikum hatásosságát növelhetik a különböző hozzáadott tea kivonatok.

A legnépszerűbb teák, melyek megtalálhatóak számos kozmetikumban, kozmetikai kezelésekben a zöld tea, a fehér tea, és mostanában kezd elterjedni a rooibos tea is.

A zöld tea kivonatot mára már igen sokféle kozmetikai termékben megtalálhatjuk. Mivel igen gazdag antioxidánsokban, ezért kiváló ráncellenes krémekbe, gyulladáscsökkentő készítményekbe, sejtregeneráló termékekbe. Az összes közül a legfontosabb tulajdonsága az öregedésgátló hatás. Így leginkább ilyen típusú készítményekbe alkalmazzák. A bőr átlagos megújulási ideje 30 nap. A zöld tea ezt az időt gyorsítja fel, és készteti sejtjeinket a megújulásra. Továbbá a zöld tea hatóanyagai növelik a napvédő krémek hatékonyságát is. De van például zöld tea illatú parfüm is, ami illatánál fogva hat nyugtatólag az emberre.

A fehér tea  is tele van sejtvédő, szabadgyök-ellenes antioxidánssal. Itt is meg kell említeni a napsugár okozta sejtkárosodás elleni védelmet, melyet a fehér tea kivonata erősít.  Hatóanyagai támogatják a sejtek regenerálódását, és védelmet biztosítanak a környezet káros hátasaival szemben, továbbá késleltetik a bőröregedést, sőt regenerálja az érfalakat is. Az értékes fehér tea kivonat tartalmaz még allantoint, B2 és C-vitamint is.

teas kozmatikum

 

A rooibos tea is élen jár a bőr öregedési folyamatának lelassításában. Bár még csak mostanában kezdi a világ felismerni, hogy a rooibos tea milyen hatékony alkotóeleme lehet a kozmetikai készítményeknek is. Mert a rooibos tea kivonatában lévő hatóanyagok  gondoskodnak a bőrszövet felső rétegeinek vízellátásáról, természetes védelmet nyújtanak a káros sugarak ellen (de nem a szokásos, uv-szűrős módon, hanem a sugárzás következtében létrejött káros anyagokat rögtön a keletkezésük után megkötik), és a rooibos teával készült készítmények gyakori, rendszeres használatával a bőr lággyá, simábbá és egészségesebbé válik.

(forrás: Dr.Jörg Zittlau A rooibos tea könyve)

 

Tipp: Zöld teás fürdő: Adjunk a fürdővizünkhöz fél liternyi kész, lefőzött zöld teát. Védeni és ápolni fogja bőrünket, illata megnyugtat.

TeaShop24

Szeretne jó minőségű teát inni? A TeaÜnnep online teaboltjában, a TeaShop24 -ben 100 féle kiváló minőségű, kedvező árú tea között válogathat. Zöld tea, fehér tea, fekete tea, rooibos vagy gyógynövény tea, nálunk biztosan megtalálja a kedvére való teát! De ha gondja van az ajándékozással, abban is segítségére leszünk, hiszen a teás ajándékcsomag igazán különleges meglepetés bármilyen alkalomra. Nézzen be hozzánk, megéri! 

teashop24