Rooibos, honeybush fajták

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDF | Nyomtatás | E-mail

rooibos lista kepA rooibos teának két fajtája ismeretes, a zöld és a vörös. A fő különbség közöttük a fermentációban (erjesztésben) rejlik, ugyanis míg a vörös rooibos fermentáció útján nyeri el végső színét, zamatát, addig a zöldet nem erjesztik. 

Színükön kívül még az ízhatásban lelhetünk fel különbséget. A zöld rooibos tea gyengédebb ízű, mint a vörös. De hatásukban mindkettő rendelkezik az átlagon felüli gyógyhatással. Mindkét fajtát szokták ízesíteni, így elég változatos a roobos kínálat. A teljesség igénye nélkül nézzünk néhány érdekesebb rooibos keveréket:

"Farmer szerelme rooibos tea"

Rooibos (vörös), papaya darabok, banán chips, narancs héjak, napraforgó szírmok, feketeribizli levelek. Íze narancsos, őszibarack és mangó hatással.

"Jagertea"

Rooibos (vörös), fahéj darabok, győmbér reszelék, szegfűszeg, narancshéj, kardamom, fekete bors, koriander, málna granulátum. Íze fűszeres, pikáns.

"Forró víz"

Rooibos (zöld), répa pelyhek, alma darabok, papaya darabok, mályva virágok. Íze ribizlis, passiógyümölcsös érzettel.

 

A honeybush tulajdonsága, jellege a rooiboséhoz hasonló. Itt a különbség az ízben van, ugyanis a honeybush tea édesebb, mint a rooibos. Már a neve is utal erre, "mézbokor". A honeybush teánál általában a natur verziót részesítik előnyben, de itt is található aromás fajta.

"Mézescsók"

Honeybush, mézdarabok, körte, fahéj, mazsola, napraforgóvirág. Íze pikáns, édes.

TeaShop24

Szeretne jó minőségű teát inni? A TeaÜnnep online teaboltjában, a TeaShop24 -ben 100 féle kiváló minőségű, kedvező árú tea között válogathat. Zöld tea, fehér tea, fekete tea, rooibos vagy gyógynövény tea, nálunk biztosan megtalálja a kedvére való teát! De ha gondja van az ajándékozással, abban is segítségére leszünk, hiszen a teás ajándékcsomag igazán különleges meglepetés bármilyen alkalomra. Nézzen be hozzánk, megéri! 

teashop24