Oolong tea

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDF | Nyomtatás | E-mail

oolongAz oolong, vagy más néven wulong teákat elsősorban Délkelet-Kínában termelik, nevük "fekete sárkány" teát jelent. Az oolong tea részlegesen, vagy félig erjesztett teaként ismert. A válogatást, tisztítást és fonnyasztást követően a leveleket sodorják, majd egy rövid fermentáció következik.

Az oxidációt menet közben megállítják, tehát átmenetet képeznek a zöld és a vörös teák között. Az oxidáció 10 és 70% között lehet, ennek megfelelően színük a mély sárgától a halvány vörösig terjedhet. A testes oolong teáknak van a legillatosabb - édeskés gyümölcsre emlékeztető - aromájuk. Ízükben elsőre zöldes vagy vöröses alapízt lehet felfedezni, amelyeket intenzív virágos aromák kísérnek végig.

A legtöbbet Kínában és Tajvanon készítik, ahol a legfinomabb fajtákat még mindig kézzel sodorják. A legjobb minőségű oolongnak való teákat Fucsien és Kuangtun tartományban termesztik. A fucsieni Minn-nan területén található Vuji hegység az eredeti és egyben leghíresebb oolong termesztő terület. Erről a vidékről származik egy másik híres tea, a Sujhszien, amelyet a leghíresebb teaszakértők gyakran csak a "tea pezsgője"-ként emlegetnek.

A klasszikusabb teák kedvelőinek a Shui Xian (Vizitündér) ajánlanható, míg a Tie Guan Yin (Kegyelem Vas Istennője)egyedi ízvilágával kicsit merészebbnek tűnhet elsőre.

 

 

TeaShop24

Szeretne jó minőségű teát inni? A TeaÜnnep online teaboltjában, a TeaShop24 -ben 100 féle kiváló minőségű, kedvező árú tea között válogathat. Zöld tea, fehér tea, fekete tea, rooibos vagy gyógynövény tea, nálunk biztosan megtalálja a kedvére való teát! De ha gondja van az ajándékozással, abban is segítségére leszünk, hiszen a teás ajándékcsomag igazán különleges meglepetés bármilyen alkalomra. Nézzen be hozzánk, megéri! 

teashop24