Lei Cha Tea

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDF | Nyomtatás | E-mail

lei cha tea

A Lei Cha egy Hakka* , tea alapú ital, vagy inkább olyan zabkása féleség mely összezúzott tealevelek és különféle pörkölt magvak, esetleg gabona keverékéből készül. Általában reggelire isszák, vagy hideg időbe, mint finom és igen tápláló erősítő szer. A Lei Cha tea nagy népszerűségnek örvend Tajvanon, Dél-Kínában, és minden olyan térségben, ahol számottevő a Hakka népesség.

Ezt a méltán híres teát gyakran szokták megfázás és influenza enyhítésére fogyasztani, mely szokáshoz tartozik egy történet is:

A Harmadik Dinasztia korában (A.D 221-277) egy híres generális táborozott a hegyekben a seregével, amikor is megbetegedtek. A falubeliektől kértek segítséget, akiknek volt egy titkos receptjük influenzaszerű megbetegedések kezelésére. Noha nem szívesen osztották meg a titkukat idegenekkel, ezúttal mégis kivételt tettek, és segítettek a katonákon. Azóta ez a finom és egészséges tea "közkincs".

A Lei Cha tea egyik lehetséges elkészítési módja:

Hozzávalók: 2 teáskanál minőségi zöld tea, 1 teáskanál hosszú szemű fehér rizs(nem megfőzött), 3 szelet gyömbér, 850 ml víz.

Elkészítése:

  • Mossuk meg a rizst és a gyömbért.
  • Vágjunk le a gyömbérből 3 szeletet.
  • Tegyük a teát, és a gyömbért egy kis hideg vízzel egy mozsárba, és törjük össze mozsártörő segítségél egy krémes pasztává. (mozsár helyett használhatunk aprítógépet vagy botmixert is)
  • Tegyük a kapott pasztát egy teáskannába, és öntsünk rá forralt vizet.
  •  Hagyjuk állni 2-3 percig, majd töltsük ki poharakba és ha ihatóra hűlt, fogyasszuk.

*A Hakka emberek elsősorban Kína Guangdong, Jiangxi, és Fujian tartományában élnek.

 

TeaShop24

Szeretne jó minőségű teát inni? A TeaÜnnep online teaboltjában, a TeaShop24 -ben 100 féle kiváló minőségű, kedvező árú tea között válogathat. Zöld tea, fehér tea, fekete tea, rooibos vagy gyógynövény tea, nálunk biztosan megtalálja a kedvére való teát! De ha gondja van az ajándékozással, abban is segítségére leszünk, hiszen a teás ajándékcsomag igazán különleges meglepetés bármilyen alkalomra. Nézzen be hozzánk, megéri! 

teashop24