Lapacho tea

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDF | Nyomtatás | E-mail

lapacho_2Dél-Amerika indiánjai már évszázadok óta ismerik, és sokféle betegség kezelésére használják a magasra növő, csodálatos virágokat hozó, örökzöld, és akár 700 évig is élő Lapacho-fa (Tabeuis aveilanedoe) kérgét. A Lapacho-fának majdnem 100 fajtáját ismerik, de igazán hasznos tulajdonságokkal csak néhányuk rendelkezik. Évente egy-kétszer szedik le a kérget, melyet apróra reszelnek, s teaként fogyasztják. Kérge relatív sima, kívül szürke, belül pirosas-barnás. A fakéreg 40 éves kor után éri el a gyógyászati célra is alkalmas hatóanyag-koncentrációt.

A kéreg-kivonatot már évszázadokkal ezelőtt is ismerték és fogyasztották az Inka indiánok, ezért a másik neve Inka indián tea. De a lapacho még ezeken a neveken is ismeretes: Pau D'arco, Taheebo, Ipe Roxo.

A Lapacho két fajtája között különbséget szoktak tenni. Ezek a Lapacho Colorado (vörös lapacho, ipe roxo) és a Lapacho morado (lila lapacho). Ez utóbbi hűvösebb klímát igényel, így inkább az Andok magaslatain és Paraguay magasabban fekvő helyein nő. Ennek a két fajtának tulajdonítanak a legnagyobb gyógyhatást, és kettőjük közül meg még inkább a lila Lapacho-nak.

A semmilyen kezelési eljárásnak nem vetik alá. Nagyon magas ásványi anyag tartalommal (vas, kálium, kalcium, mangán és magnézium) rendelkezik, általános roboráló hatása van. Roboráló, immunerősítő hatású.


 

 

TeaShop24

Szeretne jó minőségű teát inni? A TeaÜnnep online teaboltjában, a TeaShop24 -ben 100 féle kiváló minőségű, kedvező árú tea között válogathat. Zöld tea, fehér tea, fekete tea, rooibos vagy gyógynövény tea, nálunk biztosan megtalálja a kedvére való teát! De ha gondja van az ajándékozással, abban is segítségére leszünk, hiszen a teás ajándékcsomag igazán különleges meglepetés bármilyen alkalomra. Nézzen be hozzánk, megéri! 

teashop24