Kína

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDF | Nyomtatás | E-mail

kinai teaultetvenyKína az egyik legősibb civilizációk egyike. 23 tartományból, 5 autonóm területből, 4 önálló közigazgatási egységből, és 2 különleges státuszú területből áll. A teatermesztés elsősorban az ország dél-keleti részéhez köthető, konkrétabban Sanghaj és Dél-Tibet vonalától délre. Számos tartomány foglalkozik teatermesztéssel, de közülük is a legkiemelkedőbbek Zhejiang, Fujian, Sichuan, Hunan, Anhui, Hainan, Yunnan.

Hangzhou város a mai Zhejiang tartomány északi részében fekszik. Hangzhou három dologról híres, az egyik vize, a másik termékeny, festői szépségű vidéke, a harmadik ősi hagyományai. Ezen erények egyesülnek a világhírű Sárkánykút tea, azaz Longjing-tea teában, mely innen származik. 

Mitől is olyan különleges az itt termesztett tea?

A Sárkány Kútból nyert friss forrásvíz ásványi anyag tartalma és hideg hőmérséklete miatt nehezebb, mint az esővíz. Így esőzéskor az esővíz fent marad a forrásvíz tetején és ahogy kavarog rajta, (tradicionális kínai) sárkány alakzatot formál. A különleges forrásvíz és a minőségi tea együtt fantasztikus teázási élményt nyújt.

A teaültetvény felfedezése.

A Longjing teaültetvényen tett látogatás igazán felejthetlen élményt nyújt mind a tea szerelmeseinek, mind a természetet kedvelőknek. A teaültetvény (Longjing falu) csupán 30 percnyi bicikli útra van Hangzhou központjától, és tele van szebbnél szebb eldugott utakkal, melyek átszelik az ültetvényt. A látogatók bepillantást nyerhetnek a tea szüretelésébe, feldogozásába, és megkóstolhatják a különböző minőségű és típusú teákat. A helyi teaárusok nagy szerettel fogadják a látogatókat, és nem szokatlan, hogy akár egy órát is szentelnek az érdeklődőnek, teával kínálják és körbevezetik. Bár a beszélgetés főként gesztusokból, széles mosolyokból áll, tört angol és mandarin keverékkel kiegészítve, azért igazán felüdítő. És egy ilyen élmény után nem szabad kihagyni a tea vásárlást sem, akár magunknak, akár ajándékként.

TeaShop24

Szeretne jó minőségű teát inni? A TeaÜnnep online teaboltjában, a TeaShop24 -ben 100 féle kiváló minőségű, kedvező árú tea között válogathat. Zöld tea, fehér tea, fekete tea, rooibos vagy gyógynövény tea, nálunk biztosan megtalálja a kedvére való teát! De ha gondja van az ajándékozással, abban is segítségére leszünk, hiszen a teás ajándékcsomag igazán különleges meglepetés bármilyen alkalomra. Nézzen be hozzánk, megéri! 

teashop24