Jeges teakása

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDF | Nyomtatás | E-mail

jeges teakasaMiért is mondanánk le a tea élvezetéről nyáron, amikor ilyen finom jeges verziói is vannak, mint ez a gyümölcsös, jeges teakása. Az alkohol elhagyásával könnyen gyermekeink kedvencévé is válhat.

Hozzávalók (16 adaghoz): 2 csésze (kb. 5 dl) cukor, 9 csésze víz (kb. 2,25 l), 4 teáskanál tetszőleges ízű tea (vagy 4 teafilter), 3,5 dl hideg limonádé, 3,5 dl hideg narancslé, 2 csésze (kb. 5 dl) gin vagy vodka.

Elkészítése:

1Tegyél fel 7 csészényi (1,75 l) vizet forrni, majd add hozzá a cukrot és kevergesd míg fel nem oldódik teljesen. Azután tedd félre hűlni. Tegyél fel 2 (5 dl) csészényi vizet egy másik edénybe, és tedd bele a teafüvet (teafiltereket), és hagyd ázni, míg kellő erősségű nem lesz a tea. Majd szűrjük le (vegyük ki a filtereket).

2Keverd össze a cukros vizet, a teát, a limonádét, és a narancslevet egy nagy edényben. Majd keverd bele a gint (vagy a vodkát). Tegyük be a fagyasztóba és hűtsük egy estén át.

3Tálalása: Tegyünk néhány merőkanálnyit magas poharakba, majd felönthetjük még egy kis szénszavas itallal.

A receptet Nikitől kaptuk! Köszönjük! Jutalma egy doboz különleges tea. 

TeaShop24

Szeretne jó minőségű teát inni? A TeaÜnnep online teaboltjában, a TeaShop24 -ben 100 féle kiváló minőségű, kedvező árú tea között válogathat. Zöld tea, fehér tea, fekete tea, rooibos vagy gyógynövény tea, nálunk biztosan megtalálja a kedvére való teát! De ha gondja van az ajándékozással, abban is segítségére leszünk, hiszen a teás ajándékcsomag igazán különleges meglepetés bármilyen alkalomra. Nézzen be hozzánk, megéri! 

teashop24