Ice tea, jeges tea

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDF | Nyomtatás | E-mail

ice teaLassan 5000 éve, hogy Kínában felfedezték a teát, és azóta töretlen a népszerűsége, elismertsége szerte a világon. De vajon a tea hideg változatát a jeges teát, (ice teát) mióta fogyasszuk? Ahogy lenni szokott, a jeges tea is Amerikából indult hódító útjára teás receptként az 1800-as évek eleje körül.

A kezdet kezdetekor a jeges tea alatt nem egészen azt értették, amit ma értünk. Az első jeges teák inkább puncsok voltak. Noha a tea volt a fő összetevőjük, gyakran nevezték el ezeket a hideg, teás italokat más összetevő alapján. Ilyen összetevők voltak például a  különböző gyümölcslevek, gyümölcs zselék, alkohol, citrom, és cukor. Ebben az időben több recept épült a zöld teára, mint a feketére.

A jeges tea első hivatalos megjelenése azonban későbbre tehető. Az 1904-es Világkiállításon mutatta be Richard Blechynden, St. Louis-ban. Az 1900-as évekre tehető az is, hogy a fekete tea átvetette a vezető szerepet a zöld teától (nagyjából 1920-ig). Egy ideig azonban a kettő keveréke adta a jeges tea alapját.

A szesztilalom eljövetelével, mely az 1920-ra tehető, a jeges teának megugrott a népszerűsége. Ahogy nőtt az ice tea fogyasztása, a 20. század elején megjelentek a különböző teás kancsók, és kiegészítők, melyek kifejezetten jeges tea készítéshez és fogyasztához voltak valók. Azóta meg nincs megállás, a jeges tea népszerűsége töretlen (egy-két történelmi esemény okozta mélypontot leszámítva) a mai napig.

Szeretnél egy jó jeges tea receptet, vagy valami különlegesre vágysz? Itt bőven találsz alternatívákat, jeges teára,vagy másik nevén ahogyAmerikából kaptuk, ice teára. >>

TeaShop24

Szeretne jó minőségű teát inni? A TeaÜnnep online teaboltjában, a TeaShop24 -ben 100 féle kiváló minőségű, kedvező árú tea között válogathat. Zöld tea, fehér tea, fekete tea, rooibos vagy gyógynövény tea, nálunk biztosan megtalálja a kedvére való teát! De ha gondja van az ajándékozással, abban is segítségére leszünk, hiszen a teás ajándékcsomag igazán különleges meglepetés bármilyen alkalomra. Nézzen be hozzánk, megéri! 

teashop24