Hideg meggyleves rooibos teával

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDF | Nyomtatás | E-mail

meggylevesDél-Afrikában gyakran készítenek levest rooibos teával, amitől az étel könnyebben emészthető, színe pedig életteli lesz.

Hozzávalók: 9,3 dl rooibos tea (a rooibos tea készítéséről itt olvashatsz), 100g kristálycukor, 1 fahéjrúd, 500g meggybefőtt, 1,5 dl vörösbor, 15g keményítő, 0,6 dl tejszínhab.

Elkészítése: 9 dl rooibos teába keverjük bele a kristálycukrot és a fahéjat, melegítsük addig, míg a cukor feloldódik. Ezután főzzük még 5 percig. A meggyet csöpögtessük le egy szűrőben, majd adjuk a keverékhez. A fahéjrudat vegyük ki, ezután öntsük hozzá a bort is. A keményítőt a maradék rooibos teával (0,3 dl) keverjük pasztává. Folyamatos keverés közben adjuk ezt a pasztát a meggy-bor-tea keverékhez, és az egészet még egyszer forraljuk fel, rövid ideig, míg a leves enyhén besűrűsödik. ezután hűtsük le, tálalás előtt díszítsük tejszínhabbal.

forrás: Dr.Jörg Zittlau: Rooibos tea könyve

TeaShop24

Szeretne jó minőségű teát inni? A TeaÜnnep online teaboltjában, a TeaShop24 -ben 100 féle kiváló minőségű, kedvező árú tea között válogathat. Zöld tea, fehér tea, fekete tea, rooibos vagy gyógynövény tea, nálunk biztosan megtalálja a kedvére való teát! De ha gondja van az ajándékozással, abban is segítségére leszünk, hiszen a teás ajándékcsomag igazán különleges meglepetés bármilyen alkalomra. Nézzen be hozzánk, megéri! 

teashop24