Gyógyteák

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDF | Nyomtatás | E-mail

Gyógyteának nevezzük a forró vízzel felöntött gyógynövényekből álló italt.

gyogyA gyógynövényekből nemcsak gyógyszereket, hanem többféle módon felhasználható teákat, teakeverékeket készítenek. Gyógynövény szaküzletekben és gyógyszertárakban ismert hatású speciális teakeverékek is kaphatóak. A betegtájékoztatóban feltüntetik az elkészítés és az alkalmazás módját, valamint az összetételt, de használatukat célszerű a családorvossal megbeszélni.

A csak egyféle gyógynövényt tartalmazó csomagolásokban (natúr gyógyteák) tájékoztató nem mindig található, ezért ezeket inkább az egészséget javító, úgynevezett élvezeti cikknek kell tekinteni.

Kellő jártassággal teakeverékek is készíthetők belőlük, azonban ügyelni kell azok összetételére, az elkészítés körülményeire és az alkalmazás módjára, mert a nem szakszerűen összeállított vagy elkészített keverékek hatóanyag-tartalma nagymértékben csökkenhet vagy el is veszhet.

A natúr gyógyteák egy gyógynövényből készült, élvezeti, vagy gyógyteaként iható, az általános közérzetet javító italok. A gyógyteákat, gyógynövényeket az emberiség már hosszú ideje használja különböző betegségek gyógyítására. A modern orvostudomány később bebizonyította ezeknek a természetes anyagoknak a jótékony hatásait. Ma már a legtöbb növénynek ismerjük a hatóanyagait, többet elő is tudunk állítani szintetikusan, azonban a növényekben található komplex hatóanyagrendszerek egymás hatásait fokozzák, emiatt különösen ajánlható a teák fogyasztása. Ezeket a teákat hatóanyag tartalmuktól függően használhatjuk meghűléses megbetegedésekre, szív-és érrendszeri megbetegedésekre, húgyúti fertőtlenítőként, vizelethajtóként, vagy a gyomor-bél rendszer megbetegedése esetén.

 

Legismertebb gyógyteák a kamilla, csalán, cickafarkfű, édeskömény, zsálya, stb.

 

forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/

TeaShop24

Szeretne jó minőségű teát inni? A TeaÜnnep online teaboltjában, a TeaShop24 -ben 100 féle kiváló minőségű, kedvező árú tea között válogathat. Zöld tea, fehér tea, fekete tea, rooibos vagy gyógynövény tea, nálunk biztosan megtalálja a kedvére való teát! De ha gondja van az ajándékozással, abban is segítségére leszünk, hiszen a teás ajándékcsomag igazán különleges meglepetés bármilyen alkalomra. Nézzen be hozzánk, megéri! 

teashop24