Gunpowder tea

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDF | Nyomtatás | E-mail

gunpowderFajta: Zöld tea

A Gunpowder kínai zöld tea, vagy más néven gyöngy tea alakjáról kapta a nevét. Mivel a tealeveleket egyenként kis golyókká sodorják, mely így a puskaporra (illetve gyöngyökre) hasonlít. A tealevelek összesodrásával a frissességet akarták megőrizni. Ez az egyik legismertebb kínai zöld tea fajta.

A Gunpowder teának erőteljes íze van, sokan hasonlítják ezt az ízt a lágy mézhez. A tea íze kicsit füstös, enyhe rezes utóízzel. A Gunpowder teáknak általában fűre emlékeztető ízhatása van, de akad olyan is amely mentára vagy borsra emlékeztet. Az elkészült tea sárga színű.

A Gunpowder teát Kínában termesztik, a legtöbbet a Zheijing tartomány beli Pingshui-ban. Eredete egészen a Kína aranykorának nevezett Tang-dinasztiáig nyúl vissza. Akkor még kézzel sodorták kis golyókká a tealeveleket. Manapság ezt már gépek végzik, bár a legjobb minőségű Gunpowder teákat még ma is kézzel készítik.

A Gunpowder teát üveg, vagy porcelán csészéből ajánlott inni. Érdemes mind a teáscsészét, mind a teskannát forró vízzel átöblíteni mielőtt beletennénk ezt a különleges zöld teát. Ahogy forró víz éri a kis tea golyókat, azok kinyílnak.  Ezért érdemes jól kiszámolni a teázási mennyiséget. Ez egy-két teáskanál Gunpowder teáthoz 1,5 dl forró vizet jelent. Az ideális felöntési hőmérséklet 70-80 C fok között van. Az első és a második főzethez 1 percig hagyjuk ázni a tealeveleket. Minél többször öntjük fel, annál hosszabb ideig hagyhatjuk ázni a tealeveleket. Leszűrni nem szükséges, de ártani sem árt. Tejet ehhez a tea fajtához ne adjunk, mert nem való hozzá. Kiváló alapja lehet a Marokkói menta teának.

TeaShop24

Szeretne jó minőségű teát inni? A TeaÜnnep online teaboltjában, a TeaShop24 -ben 100 féle kiváló minőségű, kedvező árú tea között válogathat. Zöld tea, fehér tea, fekete tea, rooibos vagy gyógynövény tea, nálunk biztosan megtalálja a kedvére való teát! De ha gondja van az ajándékozással, abban is segítségére leszünk, hiszen a teás ajándékcsomag igazán különleges meglepetés bármilyen alkalomra. Nézzen be hozzánk, megéri! 

teashop24