Fogyás zöld teával

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDF | Nyomtatás | E-mail

fogyas zold teavalA zöld tea egyik legelőnyösebb tulajdonsága, hogy elősegíti a fogyást és a szervezet méregtelenítését. Továbbá kutatások igazolják, hogy a zöld tea segít az elhízás megelőzésében is. Zsíroldó hatását francia klinikai vizsgálatok igazolták.

Bebizonyosodott, hogy aki rendszeresen fogyaszt legalább napi 5 csésze zöld teát, az nem hízik el, illetve ha már túlsúlyos, akkor havi egy-két kilogrammot tud fogyni, persze csak akkor, ha betartja az egészséges étkezés szabályait.

A zöld teában lévő koffein és polifenolok növelik a termogenezist, a test hőenergia termelését. A magasabb testhőmérséklet fokozottabb kalóriaégetést, és gyorsabb anyagcserét tesz lehetővé, amelyek súlycsökkenéshez vezetnek. Az így elért súlycsökkenésbe a koffein vízhajtó tulajdonsága is besegít.

A kutatók szerint, a zöld tea jó hatással van a vér össz koleszterin és a test zsír szintjére is, sőt igen gazdag katechinekben, melyek nagy szerepet játszanak számos betegség -köztük a rák- megelőzésében, és a zsírégetésben is igen fontosak.

A zöld tea egyik legértékesebb hatóanyaga a CLA (conjugalt linolav, ami egy természetes zsírsav). A rendszeres testmozgás mellett a CLA elősegíti a sovány izomtömeg fejlődését, és a jó eredmény megtartását is.

És van még egy jó érvünk a zöld tea mellett. Kutatások kimutatták, hogy a zöld teában lévő koffein, miközben pozitívan hat az anyagcserére, nem emeli meg hirtelen a pulzusszámot, így szélesebb körben lehet fogyasztani, sőt többféle diéta megfelelő kiegészítője lehet. Azt azonban érdemes szem előtt tartani, hogy túlzott fogyasztása koffein-érzékenyeknek nem ajánlott!

A zöld tea helyes elkészítéséhez itt találhatsz leírást. >>

TeaShop24

Szeretne jó minőségű teát inni? A TeaÜnnep online teaboltjában, a TeaShop24 -ben 100 féle kiváló minőségű, kedvező árú tea között válogathat. Zöld tea, fehér tea, fekete tea, rooibos vagy gyógynövény tea, nálunk biztosan megtalálja a kedvére való teát! De ha gondja van az ajándékozással, abban is segítségére leszünk, hiszen a teás ajándékcsomag igazán különleges meglepetés bármilyen alkalomra. Nézzen be hozzánk, megéri! 

teashop24