Egészséges élet mérgek nélkül

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDF | Nyomtatás | E-mail

spa Általánosságban elmondható, hogy a tea-kedvelők ügyelnek az egészségükre is. Hiszen a tea több mint kulináris élvezet, vagy szomjoltó, a tea segít megőrizni egészségünket is (amennyiben a megfelelő módon fogyasztjuk). 

Azonban a teán kívül még számtalan olyan dolog van, ami segíthet egészséges életet élni. Ahhoz, hogy kialakítsunk egy egészséges életformát, nem árt tisztában lenni az alapokkal. Például, hogy mit kenünk magunkra.

A tisztálkodó és testápolási termékekkel kapcsolatban nemcsak azt lenne fontos vizsgálni, hogy milyen anyagokat tartalmaznak, hanem arra is oda kellene figyelni, miket nem szabadna tartalmazniuk! Számos szokványos szappanban, krémben és egyéb kozmetikai termékben vannak olyan összetevők, melyek bizonyítottan, vagy alaposan vélelmezhetően károsak az egészségre, és nem kívánt reakciókat válthatnak ki.

Antal Valéria, hatóanyag-elemző, bionóm mesterkozmetikus által összeállított lista segítségével képet kaphatunk a káros összetevők természetéről. Nem csak a levegőben és az élelmiszerekben találhatunk szennyeződéseket és mérgező anyagokat, hanem számos kozmetikum és háztartási tisztítószer is tartalmaz veszélyes anyagokat, melyek káros hatással lehetnek az egészségre. Olyan kémiai anyagokat tartalmaznak, melyek egészségkárosító hatásukról ismertek. Az ilyen kémiai anyagoknak általában kicsi a molekulasúlyuk, így a bőrön keresztül a szervezetbe juthatnak, ahol a vérkeringés elszállítja őket a létfontosságú szervekhez és ott súlyos károsodásokat okozhatnak. Az OSHA hivatala 1988-ban végzett egy olyan kutatást, melynek során 2.983, kozmetikumokban található kémiai anyagot vizsgáltak meg.

Ezek közül:

884 mérgezőnek bizonyult!

146 daganatot/tumort okozhat,

376 a bőr és a szem irritációját idézheti elő,

314 biológiai elváltozásokat eredményezhet,

218 szaporodási problémákat okozhat (egy anyag akár több helyen is szerepelhet)!

Sajnos ezek az anyagok a mai napig alkotói a vizsgált kozmetikumoknak!!!

Forrás és további információ: antalvali.hu

Tiszta, méregmentes, magas színvonalú egészségvédő termékeket keresel? Itt megtalálod. >>

 

TeaShop24

Szeretne jó minőségű teát inni? A TeaÜnnep online teaboltjában, a TeaShop24 -ben 100 féle kiváló minőségű, kedvező árú tea között válogathat. Zöld tea, fehér tea, fekete tea, rooibos vagy gyógynövény tea, nálunk biztosan megtalálja a kedvére való teát! De ha gondja van az ajándékozással, abban is segítségére leszünk, hiszen a teás ajándékcsomag igazán különleges meglepetés bármilyen alkalomra. Nézzen be hozzánk, megéri! 

teashop24