Egészséges mate tea

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDF | Nyomtatás | E-mail

e-mateA mate tea hatóanyaga a matein, ami bár rokona a kávéban található koffeinnek, mégis másképpen hat szervezetünkre, mint a tea vagy a kávé. Nem pusztán élénkít, hanem szabályozza az idegrendszer működését: élénkít, ha fáradtak, lehangoltak vagyunk, és nyugtat, ha túlságon izgatottak. A mate tea kémiai tulajdonságaiban hasonlít a zöld teához, de annál táplálóbb. Jelentős mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat (káliumot, nátriumot, mangánt, magnéziumot) és vitaminokat (A-, B1-, B2- és C-vitamint, valamint riboflavint). Ideális energiaital a sport és a mozgás szerelmeseinek. Rendkívül hatásos és egészséges ital, mert 11 féle polifenolt tartalmaz. Ezek erős antioxidáns hatásuk révén védenek a szabadgyökök sejtkárosító hatása ellen, erősítve ezzel a szervezet természetes védekező képességét. A mate tea csökkenti az éhségérzetet, méregtelenít, serkenti a bélműködést és enyhén vízhajtó hatású.

Elkészítése:

A teát forró (70°C) vízzel öntsük le, és általában öt percig hagyjuk állni, majd szűrjük le. A mate teának üdítő, kicsit kesernyés íze van. A növény 196 különböző illó kémiai anyaga közül 144 a teában is megtalálható. Tetszés szerint ízesíthető: cukorral, mézzel, tejjel, nyáron gyümölcslevekkel.

TeaShop24

Szeretne jó minőségű teát inni? A TeaÜnnep online teaboltjában, a TeaShop24 -ben 100 féle kiváló minőségű, kedvező árú tea között válogathat. Zöld tea, fehér tea, fekete tea, rooibos vagy gyógynövény tea, nálunk biztosan megtalálja a kedvére való teát! De ha gondja van az ajándékozással, abban is segítségére leszünk, hiszen a teás ajándékcsomag igazán különleges meglepetés bármilyen alkalomra. Nézzen be hozzánk, megéri! 

teashop24