Egészséges fehér tea

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDF | Nyomtatás | E-mail

feher tea_2

A fehér tea élettani hatásai bizonyítottan egyedülállóak. Természetes antioxidáns tartalma a zöld teában található mennyiség kétszerese.

Nem csupán az ókori Kínában tisztelték kedvező hatásai miatt ezt a zöldes-fehér növényt, hanem napjaink modern kutatólaboratóriumaiban is bebizonyosodott: a fehér tea kiváló hatást gyakorol az emberi szervezetre. Ez elsősorban rendkívül magas antioxidáns-tartalmának köszönhető. (Az antioxidánsok megkötik a testünkben lévő, sejtromboló hatású szabad gyököket, amelyek nem csupán kisebb fertőzésekért vagy az öregedés felgyorsulásáért felelősek, de jelentős szerepet játszanak a daganatos betegségek kialakulásában is.)

Felmérések szerint a gyakori teafogyasztók kisebb mértékben szenvednek szív- és érrendszeri betegségekben, és ritkábban kapnak infarktust. A fehér tea – fekete és zöld társához hasonlóan – a benne található alkaloidának köszönhetően enyhe élénkítő, s javítja a koncentrációs képességet is. Magas vitamin- és nyomelem tartalma révén rendkívül alkalmas és ajánlott arra, hogy a napi szükséges folyadékmennyiséget ilyen formában vegyünk magunkhoz.

A fehér teának különösen magas az aminosav tartalma és az aktív antioxidáns hatása. A fehér tea segíti a szervezet immunrendszerét a vírusok és a veszélyes fertőzéseket okozó baktériumok elleni harcban. Kiváló hatása miatt használják nyári nátha és fogfájás esetén. A fehér tea emellett fluoridban gazdag, így segít megelőzni a fogkő kialakulását. Mivel a fehér tea a legkevésbé fermentált a teák közül, így magasabb a polifenol tartalma, ezért a teák közül a leghatásosabb a rákos sejtek elleni küzdelemben. Tévhit, hogy a fehér tea nem tartalmaz teint. Koffein tartalma nagyon ideális, így megfelelő módon javítja a koncentráló képességet. A fehér tea alacsony nátriumtartalmú, viszont a káliumtartalma magas, ami az egészséges izomműködést segíti.

A nyomelemek közül a fehér tea nikkel, króm, mangán és vastartalma jelentős. A vas jelentősége a vérszegénységben, a króm a vércukorháztartásban játszik szerepet, míg a mangán a csontanyagcserével kapcsolatban lehet fontos a szervezetnek. Nagyon kíméletes a gyomorhoz, mivel kevés a csersav benne.

 

Elkészítése: A tealeveleket forró, de nem lobogó 70 Cº-os vízzel kell leönteni, majd 5-7 perc áztatás után fogyasztható. Mivel nem megy végig hosszas fermentációs folyamaton, ízvilága a fekete teákhoz képest kevéssé karakteres. Lágy, enyhén édeskés íze az elfogyasztását követően is hosszan érezthető még.

TeaShop24

Szeretne jó minőségű teát inni? A TeaÜnnep online teaboltjában, a TeaShop24 -ben 100 féle kiváló minőségű, kedvező árú tea között válogathat. Zöld tea, fehér tea, fekete tea, rooibos vagy gyógynövény tea, nálunk biztosan megtalálja a kedvére való teát! De ha gondja van az ajándékozással, abban is segítségére leszünk, hiszen a teás ajándékcsomag igazán különleges meglepetés bármilyen alkalomra. Nézzen be hozzánk, megéri! 

teashop24