Allergia, szénanátha

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDF | Nyomtatás | E-mail

allergiaTermészetes segítség az allergiában szenvedőknek

A jó idő megérkeztének sajnos nem mindenki tud felhőtlenül örülni. A pollenallergiában szenvedőknek ugyanis ezzel kezdődik meg a hosszú hónapokig tart a kálváriájuk. Természetesen manapság már lehet kapni jó gyógyszereket erre a betegségre is. De mit tehetnek azok, akik valamilyen oknál fogva nem szedhetnek gyógyszert? Nekik a természetes megoldásokkal kell megpróbálkozniuk. Mint például a zöld vagy a rooibos tea.

Zöld tea

Japán kutatóknak sikerült azonosítania egy olyan vegyületet a zöld teában (laboratóriumi tesztek alapján), ami blokkolja azt a sejtcsoportot, ami az allergiás reakciókért, tünetekért felelős. Ez a vegyület az EGCG. Ez a vegyület a legösszetettebb és biológiailag a legaktívabb antioxidáns amit a teában idáig találtak. Ez az antioxidáns elsősorban és legnagyobb koncentrációban a zöld teában található meg, állítják a kutatók.A legfrissebb kutatások azt mutatják, hogy az EGCG képes blokkolni a a szervezet hisztamin (allergiánál a szervezet védekezőreakciójából kifolyólag megemelkedik a termelődése) és immunoglobulin (E, IgE, antitest alosztály, allergiás emberek szervezetében megnövekedik a szintje) termelését. Sajnos egyelőre a kutatások nem derítették ki, hogy mennyi és milyen fajta zöld teát kell inni, hogy a pozitív, anti-allergiás hatás érvényesüljön, de azt leszögezhetjük, hogy nagyon egészséges, és csak nyerhetünk vele, ha rendszeresen fogyasztjuk. Még több információ a zöld teáról, itt olvasható.

Rooibos tea

A pollenekkel szembeni túlérzékenység a legelterjedtebb az allergiák közül. Sajnos napjainkra a szénanátha szinte már népbetegséggé nőtte ki magát, melynek szenvedői között sok a gyermek. A szénanáthás betegek egyik receptor molekulája általában sérült, ami a hízósejtek túlzott hisztamin termeléséhez vezet. A rooibos tea modulálja az immunrendszert, s így az újra megtanulja, hogy hogyan reagáljon a pollenekre. Külsőleg használva, a rooibos tea enyhíti az orrnyálkahártya-irritációt, kimossa a polleneket és hűsít. Ezek alapján (is) javasolható a napi 1-1,5 l rooibos tea fogyasztása. Még több információ a rooibos teáról, itt olvasható.

Ha a tea már nem segít >>

Legyen szép napja Mindenkinek!

 

forrás (zöld tea): http://news.bio-medicine.org/biology-news-2/Green-tea-may-fight-allergies-6720-1/ 

forrás (rooibos tea): Dr. Jörg Zittlau: Rooibos tea


 

 

TeaShop24

Szeretne jó minőségű teát inni? A TeaÜnnep online teaboltjában, a TeaShop24 -ben 100 féle kiváló minőségű, kedvező árú tea között válogathat. Zöld tea, fehér tea, fekete tea, rooibos vagy gyógynövény tea, nálunk biztosan megtalálja a kedvére való teát! De ha gondja van az ajándékozással, abban is segítségére leszünk, hiszen a teás ajándékcsomag igazán különleges meglepetés bármilyen alkalomra. Nézzen be hozzánk, megéri! 

teashop24